« Naar het overzicht

BBV De Bevers Oedelem - Opstart damesteam

Eén van de maatschappelijke doelen van BBV De Bevers Oedelem is om zoveel mogelijk mensen, met een degelijke begeleiding, te laten sporten. Toen wij vernamen dat enkele dames plannen aan het smeden waren om terug te beginnen basketten, en toen wij hoorden dat ook zussen van spelers geïnteresseerd waren om in dezelfde club als hun broers aan te treden, hebben we besloten om, in overleg met de betrokken dames, te proberen om volgend seizoen ook een damesteam in competitie te brengen.

Het is niet onze bedoeling om zo snel mogelijk met dit team naar landelijk niveau te groeien. Het is wel de bedoeling om dames de kans te bieden om samen plezier te maken en zich te amuseren op het basketterrein. Fun en een toffe sfeer zijn voor ons het allerbelangrijkst. De rest volgt vanzelf … 

Een cruciale factor is de coach. Normaal gezien wordt dit Thomas Devriendt, nu coach van Avanti Dames U19 en speler bij onze One. Thomas is een gediplomeerde coach (Trainer B) die de reputatie heeft zeer goed met dames te kunnen omgaan.

Voor de samenstelling van het team mikken we op minimaal 10, maximaal 15 speelsters. De jongste speelsters zullen tijdens examenperiodes niet altijd aanwezig kunnen zijn, de meer ervaren dames hebben vaak een gezin waardoor het soms moeilijk is om steeds aanwezig te zijn op training of tijdens de wedstrijden. Ook werkomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat niet iedereen altijd paraat staat. Met een kern van 15 speelsters mag dit geen probleem vormen. Dames die enkel geïnteresseerd zijn om op regelmatige basis te sporten in groep en die niet de ambitie hebben om wedstrijden te spelen, zijn uiteraard ook welkom. 

De trainingen zouden doorgaan op woensdag en vrijdag, steeds van 19.00 tot 20.30 uur. De thuiswedstrijden worden gepland op zaterdag om 16.00 uur.

Het lidgeld voor senioren bedraagt 150 euro. We vragen aan elk team om één keer per jaar een activiteit te organiseren. Dit jaar organiseerde de One een actie in het kader van de Warmste Week, de Two staat in voor de sponsoravond. Bij het begin van het seizoen organiseert het bestuur de Season Kickoff en na afloop van het seizoen gaat de familiedag door (waar meteen ook de nieuwe spelers/speelsters kennis kunnen maken met de Oedelemse basketfamilie).   

Periode